Nádivka: Na troše másla podusíme nasekanou petrželku, nasekaná játra a žaludek. Zbytek másla utřeme se solí a žloutky, přidáme koření, vychladlá podušená játra a žaludek, na kostičky nakrájenou žemli (zvlhčenou smetanou), sníh ušlehaný z bílků, podle potřeby strouhanku a vše společně důkladně promícháme.
Kuře očistíme a nadzvedneme opatrně kůži od volete až k prsíčkům. Otvor naplníme nádivkou a zašijeme silnou bílou nití. Na pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj připravené osolené kuře, povrch potřeme máslem a v troubě upečeme z jedné strany dozlatova. Potom kuře obrátíme a za častého potírání máslem a podlévání vývarem nebo vodou je upečeme také z druhé strany.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy