Nádivka: Na troše másla podusíme nasekanou petrželku, nasekaná játra a žaludek. Zbytek másla utřeme se solí a žloutky, přidáme koření, vychladlá podušená játra a žaludek, na kostičky nakrájenou žemli (zvlhčenou smetanou), sníh ušlehaný z bílků, podle potřeby strouhanku a vše společně důkladně promícháme.
Kuře očistíme a nadzvedneme opatrně kůži od volete až k prsíčkům. Otvor naplníme nádivkou a zašijeme silnou bílou nití. Na pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj připravené osolené kuře, povrch potřeme máslem a v troubě upečeme z jedné strany dozlatova. Potom kuře obrátíme a za častého potírání máslem a podlévání vývarem nebo vodou je upečeme také z druhé strany.
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky