Vršek toustového chleba odkrojíme a dáme stranou – nevyhazujeme! Vydlabeme co nejvíce chleba a polovinu střídky dáme stranou – také nevyhazujeme. Žloutky utřeme s máslem, přidáme strouhaný sýr, koření, polovinu střídky a promícháme, poté lehce vmícháme sníh z bílků a touto směsí naplníme toustový chléb. Přiklopíme vrškem a pevně zabalíme do alobalu. Pečeme cca 30 minut. Po upečení krájíme na plátky a můžeme libovolně obložit zaleninou, uzeninou apod.
Náplň můžete zvolit jakoukoliv, fantazii se meze nekladou. Toto je pouze základ.
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček