Vršek toustového chleba odkrojíme a dáme stranou – nevyhazujeme! Vydlabeme co nejvíce chleba a polovinu střídky dáme stranou – také nevyhazujeme. Žloutky utřeme s máslem, přidáme strouhaný sýr, koření, polovinu střídky a promícháme, poté lehce vmícháme sníh z bílků a touto směsí naplníme toustový chléb. Přiklopíme vrškem a pevně zabalíme do alobalu. Pečeme cca 30 minut. Po upečení krájíme na plátky a můžeme libovolně obložit zaleninou, uzeninou apod.
Náplň můžete zvolit jakoukoliv, fantazii se meze nekladou. Toto je pouze základ.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči