Bůček omyjeme, osušíme a ostrým nožem v něm vytvoříme kpasu. Housky nakrájíme na kostičky, postříkáme mlékem, přidáme nadrobno pokrájené uzené maso, sůl, muškátový květ, petrželku a vejce. Důkladně prohněteme, a pokud je nádivka příliš řídká přidáme strouhanku.
Kapsu zhruba ze tří čtvrtin naplníme nádivkou, otvor pevně sepneme jehlami nebo sešijeme. Maso osolíme, okmínujeme, položíme tučnější částí do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) za občasného podlévání výpekem.
Zhruba po 45 minutách maso obrátíme, případně podlijeme vodou a dopečeme doměkka. Nadívaný bůček nakrájíme na plátky a můžeme podávat teplý s bramborovými knedlíky a bílým zelím, nebo studený s chlebem a zeleninovým salátem.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb