Bůček omyjeme, osušíme a ostrým nožem v něm vytvoříme kpasu. Housky nakrájíme na kostičky, postříkáme mlékem, přidáme nadrobno pokrájené uzené maso, sůl, muškátový květ, petrželku a vejce. Důkladně prohněteme, a pokud je nádivka příliš řídká přidáme strouhanku.
Kapsu zhruba ze tří čtvrtin naplníme nádivkou, otvor pevně sepneme jehlami nebo sešijeme. Maso osolíme, okmínujeme, položíme tučnější částí do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) za občasného podlévání výpekem.
Zhruba po 45 minutách maso obrátíme, případně podlijeme vodou a dopečeme doměkka. Nadívaný bůček nakrájíme na plátky a můžeme podávat teplý s bramborovými knedlíky a bílým zelím, nebo studený s chlebem a zeleninovým salátem.
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou