Bůček omyjeme, osušíme a ostrým nožem v něm vytvoříme kpasu. Housky nakrájíme na kostičky, postříkáme mlékem, přidáme nadrobno pokrájené uzené maso, sůl, muškátový květ, petrželku a vejce. Důkladně prohněteme, a pokud je nádivka příliš řídká přidáme strouhanku.
Kapsu zhruba ze tří čtvrtin naplníme nádivkou, otvor pevně sepneme jehlami nebo sešijeme. Maso osolíme, okmínujeme, položíme tučnější částí do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) za občasného podlévání výpekem.
Zhruba po 45 minutách maso obrátíme, případně podlijeme vodou a dopečeme doměkka. Nadívaný bůček nakrájíme na plátky a můžeme podávat teplý s bramborovými knedlíky a bílým zelím, nebo studený s chlebem a zeleninovým salátem.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa