Velikonoční nádivka Vařené uzené (nejlépe krkovičku) rozkrájíme na drobné kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku,… více o Velikonoční nádivka
Zeleninová nádivka Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony,… více o Zeleninová nádivka
Výborná nádivka Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s rozšlehanými vejci, na kostičky nakrájeným masem a… více o Výborná nádivka
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty… Dětské oslavy jsou velmi populární a sladké pohoštění na nich samozřejmě nesmí chybět.… Celý článek
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu Máta je takový malý zázrak. Je zdravá, krásně voní, když ji zasadíte, roste jako divá, a… Celý článek
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání.… Ač slunečnicová semínka chutnají téměř všem, většinou si na ně vzpomeneme v zimě, když chceme… Celý článek
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl… Grilovaný sýr patří k letní klasice a vůbec nemusí být jen pro ty, kteří neholdují masu.… Celý článek
Zázvorky – staročeské vánoční… Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku.… více o Zázvorky – staročeské vánoční cukroví
Pečené ovoce na čaj Ovoce nakrájíme na malé kousky, vsypeme na plech, dáme borůvkový kompot a vše ostatní, promícháme a dáme do trouby péct… více o Pečené ovoce na čaj
Rynglový koláč Tuk, cukr a vajíčka utřeme do pěny, přidáme vše ostatní a vyšleháme. Těsto nalijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem,… více o Rynglový koláč
Zeleninové ragú s hořčičnou omáčkou Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený celer, mrkev a kedlubnu, na čtvrtky nakrájené brambory… více o Zeleninové ragú s hořčičnou omáčkou
Hovězí guláš v tlakáči V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a… více o Hovězí guláš v tlakáči
Hrstková polévka z Hané Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc, druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí… více o Hrstková polévka z Hané
Bounty tyčinky Všechny základní ingredience na bounty tyčinky (kromě ingrediencí na polevu) smícháme dohromady a vzniklou hmotu dáme… více o Bounty tyčinky
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem Plech vyložíme pečícím papírem. Z ingrediencí na drobenku užmouláme sypkou směs, kterou rozdělíme na dva díly(jeden o… více o Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Pikantní žebírka Všetky ingrediencie okrem rebier zmiešame do marinady, touto potrieme rebierka a necháme odležať v chlade aspoň dve… více o Pikantní žebírka
Pečené brambory s tvarohovou… Omyté brambory ve slupce rozpůlíme, upečeme na vymazaném plechu a před podáváním řeznou stranu potřeme rozetřeným… více o Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Těstoviny se špenátovou omáčkou Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát, osolíme, opepříme. Přivedeme do varu, poté… více o Těstoviny se špenátovou omáčkou
Vejce se špenátem a prosciuttem Špenátové listy opláchněte a osušte. Rozehřejte olej na pánvi, vložte nasekanou cibulku, prosciutto, listy špenátu a… více o Vejce se špenátem a prosciuttem