pažitka
může být i sušená – dávám celý sáček na toto množství
tuk
muškátový oříšek
800
g
uzené maso
vařené, rozemlít
Postup přípravy receptu
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme vlažným mlékem a pěkně je v něm rozmačkáme.
Nameleme si vařené uzené a nakrájíme pažitku. Do vzniklé směsi z rohlíků dáme umleté maso, pažitku, z vajec pouze žloutky, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a vše pěkně promícháme.
Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháváme do směsi. Hotovou směs nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme při 150 stupních dozlatova.
Recept je jednoduchý a lze si ho upravit co se týče množství velmi jednoduše – kolik rohlíků, tolik vajec a tolik dkg masa. Pažitkou nešetřete – dodává tomu tu správnou chuť. Podáváme s bramborem. Nádivka je výborná i studená.
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme a…
více o Polévka z uzeného masa II.
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s…
více o Jednoduchá krabí pomazánka
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky