pažitka
může být i sušená – dávám celý sáček na toto množství
tuk
muškátový oříšek
800
g
uzené maso
vařené, rozemlít
Postup přípravy receptu
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme vlažným mlékem a pěkně je v něm rozmačkáme.
Nameleme si vařené uzené a nakrájíme pažitku. Do vzniklé směsi z rohlíků dáme umleté maso, pažitku, z vajec pouze žloutky, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a vše pěkně promícháme.
Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháváme do směsi. Hotovou směs nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme při 150 stupních dozlatova.
Recept je jednoduchý a lze si ho upravit co se týče množství velmi jednoduše – kolik rohlíků, tolik vajec a tolik dkg masa. Pažitkou nešetřete – dodává tomu tu správnou chuť. Podáváme s bramborem. Nádivka je výborná i studená.
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme a…
více o Polévka z uzeného masa II.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu