pažitka
může být i sušená – dávám celý sáček na toto množství
tuk
muškátový oříšek
800
g
uzené maso
vařené, rozemlít
Postup přípravy receptu
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme vlažným mlékem a pěkně je v něm rozmačkáme.
Nameleme si vařené uzené a nakrájíme pažitku. Do vzniklé směsi z rohlíků dáme umleté maso, pažitku, z vajec pouze žloutky, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a vše pěkně promícháme.
Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháváme do směsi. Hotovou směs nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme při 150 stupních dozlatova.
Recept je jednoduchý a lze si ho upravit co se týče množství velmi jednoduše – kolik rohlíků, tolik vajec a tolik dkg masa. Pažitkou nešetřete – dodává tomu tu správnou chuť. Podáváme s bramborem. Nádivka je výborná i studená.
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme a…
více o Polévka z uzeného masa II.
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka