Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou štávou a přidáme pokrájené meruňky na kostky, lžíci cukru, skořici a uvařený prochladlý pudink. Necháme odstát. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, nalijeme mléko a postupně přidáváme prosátou mouku z kypřicím práškem a jedlou sodou.
Poté lehce přimícháme vyšlehaný sníh z bílků a jablečnou směs. Třičtvrtě směsi nalijeme do vymaštěné a kokosem vysypané bábovkové formy a zbytek obarvíme kakaem. Dáme do vyhřáté formy a pečeme cca 50 minut.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka