Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou štávou a přidáme pokrájené meruňky na kostky, lžíci cukru, skořici a uvařený prochladlý pudink. Necháme odstát. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, nalijeme mléko a postupně přidáváme prosátou mouku z kypřicím práškem a jedlou sodou.
Poté lehce přimícháme vyšlehaný sníh z bílků a jablečnou směs. Třičtvrtě směsi nalijeme do vymaštěné a kokosem vysypané bábovkové formy a zbytek obarvíme kakaem. Dáme do vyhřáté formy a pečeme cca 50 minut.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové