Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou štávou a přidáme pokrájené meruňky na kostky, lžíci cukru, skořici a uvařený prochladlý pudink. Necháme odstát. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, nalijeme mléko a postupně přidáváme prosátou mouku z kypřicím práškem a jedlou sodou.
Poté lehce přimícháme vyšlehaný sníh z bílků a jablečnou směs. Třičtvrtě směsi nalijeme do vymaštěné a kokosem vysypané bábovkové formy a zbytek obarvíme kakaem. Dáme do vyhřáté formy a pečeme cca 50 minut.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví