Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou štávou a přidáme pokrájené meruňky na kostky, lžíci cukru, skořici a uvařený prochladlý pudink. Necháme odstát. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, nalijeme mléko a postupně přidáváme prosátou mouku z kypřicím práškem a jedlou sodou.
Poté lehce přimícháme vyšlehaný sníh z bílků a jablečnou směs. Třičtvrtě směsi nalijeme do vymaštěné a kokosem vysypané bábovkové formy a zbytek obarvíme kakaem. Dáme do vyhřáté formy a pečeme cca 50 minut.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči