
4
Smícháme mléko, cukr a vyrobíme kvásek. Do mouky přisypeme lžičku soli. Promícháme s kváskem. Popřípadě přidáme mléko.… více o Bavorské vdolečky
Všechny ingredience zpracujeme do pružného těsta (zdá-li se tuhé, můžeme přidat trochu mléka). Necháme 10 minut… více o Vdolečky bez kynutí
Vařené uzené (nejlépe krkovičku) rozkrájíme na drobné kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku,… více o Velikonoční nádivka
Dostat krásnou kytici je vždycky hezké, ale co kdyby byla celá z malých dortíků, které můžete… Celý článek
Vaření beze zbytku – tolik se o něm mluví a stal se z něj až módní trend. Ve skutečnosti jde… Celý článek
Červený meloun je neodmyslitelným symbolem léta. Je lahodný a v horkých dnech nesmírně… Celý článek
Čas letních prázdnin je tradičně spojen s vařením domácích džemů a marmelád a tento rok není… Celý článek
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova. Na… více o Kuřecí řízek Tahiti
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme k nim vejce, sůl a mouku a rukama… více o Šulánky s mákem
Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu… více o Karbanátky z uzené makrely
Cibulku orestujeme na oleji, přidáme žampiony na plátky, osolíme, opepříme, a opečeme. Vejce rozšleháme a vlijeme k… více o Žampionová placka
Kuřecí maso pokrájíme na kousky,pórek na kolečka dáme do misky,osolíme,posypeme kari,zakápneme cca 2 lžícemi oleje a… více o Kuře MACO
Mouku se solí prosejeme na vál, přidáme máslo, žloutky, smetanu a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden… více o Tvarohový koláč
Mrkve ostrouháme a dáme celé nebo rozkrojené na půlky vařit v malém množství mírně osolené vody. Vaříme asi 10 až 15… více o Opravdu dietní dušená mrkev – i pro děti
Syrovou mrkev nastrouhat najemno. Utřít se sýrem a rozmačkaným česnekem. Pozor na poměr - v pomazánce má být… více o Barevná sýrová pomazánka s mrkví
Horkovzdušnou troubu necháme předehřát na 225°. Vytáhneme si formu a vyložíme ji papírem na pečení, popř. vytřeme… více o Dort s překvapením
Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme, očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do… více o Prácheňská polévka
Kokos smýcháme s cukrem a přidáme bílek, dále rum podle potřeby aby se dala hmota tvarovat. Vznikne hmota ze které… více o Bílé myšky
Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku,… více o Houskový knedlík z domácí pekárny