Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, olej, rozinky, ořechy (nalámané na menší kousky) a dochutíme skořicí a hnědým cukrem podle potřeby.
Rozetřeme na vymazaný plech, štrúdl by neměl být vyšší než 1 cm, posypeme cukrem (udělá výborně karamelový povrch) a pečeme do lehce hněda na 180 stupňů asi 25 minut. Kdyby se vám zdálo, že už je dost tmavý, ale nedodělaný, vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte dojít.
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do…
více o Tortellini s nivovou omáčkou
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná