Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, olej, rozinky, ořechy (nalámané na menší kousky) a dochutíme skořicí a hnědým cukrem podle potřeby.
Rozetřeme na vymazaný plech, štrúdl by neměl být vyšší než 1 cm, posypeme cukrem (udělá výborně karamelový povrch) a pečeme do lehce hněda na 180 stupňů asi 25 minut. Kdyby se vám zdálo, že už je dost tmavý, ale nedodělaný, vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte dojít.
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku