Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, olej, rozinky, ořechy (nalámané na menší kousky) a dochutíme skořicí a hnědým cukrem podle potřeby.
Rozetřeme na vymazaný plech, štrúdl by neměl být vyšší než 1 cm, posypeme cukrem (udělá výborně karamelový povrch) a pečeme do lehce hněda na 180 stupňů asi 25 minut. Kdyby se vám zdálo, že už je dost tmavý, ale nedodělaný, vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte dojít.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou