Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Vše dáme i s kořením do hrnce, svaříme a necháme vychladit.
Vepřová kolena očistíme, omyjeme a nařízneme přes kůži až ke kosti, aby se nálev dostal co nejlépe k masu u kosti. Pak nálevem zalijeme koleno tak, aby bylo ponořené. Asi 48 hodin je necháme v chladu odležet. Během odležení je několikrát otočíme.
Nakládaná kolena vařime na velmi mírném ohni v nálevu asi 90 minut. Poté kolena vyjmeme, přendáme do pekáče, osolíme a posypeme drceným kmínem. Kolena pečeme cca na 200 stupňů po dobu zhruba 1 hodiny, až jsou zlatohnědá s křupavou kůrčičkou. V průběhu pečení přeléváme vývarem, ve kterém byla kolena naložená a uvařená.
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem