Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Vše dáme i s kořením do hrnce, svaříme a necháme vychladit.
Vepřová kolena očistíme, omyjeme a nařízneme přes kůži až ke kosti, aby se nálev dostal co nejlépe k masu u kosti. Pak nálevem zalijeme koleno tak, aby bylo ponořené. Asi 48 hodin je necháme v chladu odležet. Během odležení je několikrát otočíme.
Nakládaná kolena vařime na velmi mírném ohni v nálevu asi 90 minut. Poté kolena vyjmeme, přendáme do pekáče, osolíme a posypeme drceným kmínem. Kolena pečeme cca na 200 stupňů po dobu zhruba 1 hodiny, až jsou zlatohnědá s křupavou kůrčičkou. V průběhu pečení přeléváme vývarem, ve kterém byla kolena naložená a uvařená.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies