Nejprve uvaříme nálev. Koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo – to přidávat opatrně, raději nejdříve jen asi 5 tabletek a pak přidávat podle chuti. Všechno chvilku povaříme, necháme vychladnout.
Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky, ale mnohem ostřejší chuti. Vytvarujeme zploštělé kuličky a smažíme na oleji. Hotové usmažené koule dáváme do sklenice a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Plnou sklenici zalijeme hotovým nálevem, zavíčkujeme a po vychladnutí necháme v lednici asi 14 dní uležet.
Jak dlouho vydrží po otevření, to nevím, protože během večera se vše snědlo. Nálev je možné použít i na nakládání zeleniny.
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem