ks
okurka
podle velikosti, množství je na jednu sklenici
1
ks
koprový květ
i se stonkem
Postup přípravy receptu
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokud máme mladou cibulku nebo malou mrkev, můžeme dát do každé sklenice jeden celý kus. Doprostřed sklenice vložíme také jednu snítku kopru. Do každé sklenice přidáme 1 bobkový list, 3 nové koření a 5 pepřů.
Z uvedeného množství vody, octu, cukru a soli vytvoříme nálev, kterým zaléváme naplněné sklenice okurek. Nálev nevaříme. Naplníme s ním cca 3 sklenice.
Sklenice zavíčkujeme a dáme vařit na 15 až 20 minut při 80 stupních podle velikosti okurek.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem