ks
okurka
podle velikosti, množství je na jednu sklenici
1
ks
koprový květ
i se stonkem
Postup přípravy receptu
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokud máme mladou cibulku nebo malou mrkev, můžeme dát do každé sklenice jeden celý kus. Doprostřed sklenice vložíme také jednu snítku kopru. Do každé sklenice přidáme 1 bobkový list, 3 nové koření a 5 pepřů.
Z uvedeného množství vody, octu, cukru a soli vytvoříme nálev, kterým zaléváme naplněné sklenice okurek. Nálev nevaříme. Naplníme s ním cca 3 sklenice.
Sklenice zavíčkujeme a dáme vařit na 15 až 20 minut při 80 stupních podle velikosti okurek.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Maso smíchejte s 100g libovolného sýra dle vaší chuti (zkusila jsem Nivu nahrubo nastrouhanou, bylo to velice dobré), 2…
více o Ruské placičky podle Moniky