Nakládané okurky II.

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: 120 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 3
      sklenice voda měříme na hořčičáky
    • 1
      sklenice ocet měříme na hořčičáky
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 5
      ks pepř mletý na jednu sklenici
    • 1
      ks bobkový list na jednu sklenici
    • 3
      ks nové koření na jednu sklenici
    • 12
      ks okurka podle velikosti, množství je na jednu sklenici
    • 1
      ks koprový květ i se stonkem

Postup přípravy receptu

  • Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokud máme mladou cibulku nebo malou mrkev, můžeme dát do každé sklenice jeden celý kus. Doprostřed sklenice vložíme také jednu snítku kopru. Do každé sklenice přidáme 1 bobkový list, 3 nové koření a 5 pepřů.
  • Z uvedeného množství vody, octu, cukru a soli vytvoříme nálev, kterým zaléváme naplněné sklenice okurek. Nálev nevaříme. Naplníme s ním cca 3 sklenice.
  • Sklenice zavíčkujeme a dáme vařit na 15 až 20 minut při 80 stupních podle velikosti okurek.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: