ks
okurka
podle velikosti, množství je na jednu sklenici
1
ks
koprový květ
i se stonkem
Postup přípravy receptu
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokud máme mladou cibulku nebo malou mrkev, můžeme dát do každé sklenice jeden celý kus. Doprostřed sklenice vložíme také jednu snítku kopru. Do každé sklenice přidáme 1 bobkový list, 3 nové koření a 5 pepřů.
Z uvedeného množství vody, octu, cukru a soli vytvoříme nálev, kterým zaléváme naplněné sklenice okurek. Nálev nevaříme. Naplníme s ním cca 3 sklenice.
Sklenice zavíčkujeme a dáme vařit na 15 až 20 minut při 80 stupních podle velikosti okurek.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli…
více o Kuřecí křidélka na pivě
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku