ks
okurka
podle velikosti, množství je na jednu sklenici
1
ks
koprový květ
i se stonkem
Postup přípravy receptu
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokud máme mladou cibulku nebo malou mrkev, můžeme dát do každé sklenice jeden celý kus. Doprostřed sklenice vložíme také jednu snítku kopru. Do každé sklenice přidáme 1 bobkový list, 3 nové koření a 5 pepřů.
Z uvedeného množství vody, octu, cukru a soli vytvoříme nálev, kterým zaléváme naplněné sklenice okurek. Nálev nevaříme. Naplníme s ním cca 3 sklenice.
Sklenice zavíčkujeme a dáme vařit na 15 až 20 minut při 80 stupních podle velikosti okurek.
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa