ks
okurka
podle velikosti, množství je na jednu sklenici
1
ks
koprový květ
i se stonkem
Postup přípravy receptu
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokud máme mladou cibulku nebo malou mrkev, můžeme dát do každé sklenice jeden celý kus. Doprostřed sklenice vložíme také jednu snítku kopru. Do každé sklenice přidáme 1 bobkový list, 3 nové koření a 5 pepřů.
Z uvedeného množství vody, octu, cukru a soli vytvoříme nálev, kterým zaléváme naplněné sklenice okurek. Nálev nevaříme. Naplníme s ním cca 3 sklenice.
Sklenice zavíčkujeme a dáme vařit na 15 až 20 minut při 80 stupních podle velikosti okurek.
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát