Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a uvedeným kořením. Hlavičky žampionů ponoříme do horkého octového nálevu a necháme 15 minut marinovat. Potom je vyndáme a necháme okapat.
Mezitím rozmícháme smetanový sýr se dvěma stroužky utřeného česneku, mletou paprikou a solí. Touto směsí naplníme žampionové hlavičky, naskládáme do sklenic, přidáme čerstvou snítku tymiánu a zbylý česnek nakrájený na plátky. Vše zalijeme olivovým olejem.
Sklenice uzavřeme a necháme v ledničce aspoň týden marinovat.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami