Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody. Přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a uzavřené vaříme asi 45 minut.
Mezitím si připravíme kašičku. Česnek očistíme a prolisujeme, pak utřeme se solí. Smícháme jej s pepřem, sladkou i pálivou paprikou, grilovacím kořením, kari a tabascem, případně chilli. Těstíčko doředíme na potřebnou konzistenci worcesterem.
Uvařený bůček ještě zahorka vykostíme, potřeme připravenou směsí a zabalíme do alobalu. Po vychladnutí uložíme do lednice a necháme odležet alespoň 6 dní.
Nesahat, nečichat, jinak podlehnete. Pak už jen krájíme na tenké plátky, podáváme s chlebem a okurkou.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy