Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody. Přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a uzavřené vaříme asi 45 minut.
Mezitím si připravíme kašičku. Česnek očistíme a prolisujeme, pak utřeme se solí. Smícháme jej s pepřem, sladkou i pálivou paprikou, grilovacím kořením, kari a tabascem, případně chilli. Těstíčko doředíme na potřebnou konzistenci worcesterem.
Uvařený bůček ještě zahorka vykostíme, potřeme připravenou směsí a zabalíme do alobalu. Po vychladnutí uložíme do lednice a necháme odležet alespoň 6 dní.
Nesahat, nečichat, jinak podlehnete. Pak už jen krájíme na tenké plátky, podáváme s chlebem a okurkou.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu