Nakládaný bůček pivního experta

2.83

hodnoceno: 18
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 27
      stroužek česnek
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 5
      ks bobkový list
    • 1
      lžička grilovací koření
    • pepř celý 5 kuliček
    • 1,5
      kg vepřový bůček
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
  • Dle chuti:
    • worcestrová omáčka
    • tabasco
    • pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  • Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody. Přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a uzavřené vaříme asi 45 minut.
  • Mezitím si připravíme kašičku. Česnek očistíme a prolisujeme, pak utřeme se solí. Smícháme jej s pepřem, sladkou i pálivou paprikou, grilovacím kořením, kari a tabascem, případně chilli. Těstíčko doředíme na potřebnou konzistenci worcesterem.
  • Uvařený bůček ještě zahorka vykostíme, potřeme připravenou směsí a zabalíme do alobalu. Po vychladnutí uložíme do lednice a necháme odležet alespoň 6 dní.
  • Nesahat, nečichat, jinak podlehnete. Pak už jen krájíme na tenké plátky, podáváme s chlebem a okurkou.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: