Oloupaný česnek nakrájený na půlky (případně čtvrtky) protlačíme z boku do celého hermelínu – doporučuji si nechat hermelín ohřát na pokojovou teplotu, při vmačkávání se netrhá.
Do sklenice postupně skládáme celé hermelíny s cibulí (doporučuji pro barvu přidat pár cibulek červených), bobkovým listem, pepřeme celým či drceným a dle chuti čímkoliv – feferonky, mletá paprika pro barvu, kari... Pro neznalé je překvapením ukrytý česnek uvnitř hermelínu na talíři, ale pozor na velikost a kvalitu česneku. Čínský rádoby česnek je pro tento hermelín vhodný, je to pak poživatelné i pro slabší jedince. Český modropaličák používejte pouze rozkrájený na malé kousky.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem