Oloupaný česnek nakrájený na půlky (případně čtvrtky) protlačíme z boku do celého hermelínu – doporučuji si nechat hermelín ohřát na pokojovou teplotu, při vmačkávání se netrhá.
Do sklenice postupně skládáme celé hermelíny s cibulí (doporučuji pro barvu přidat pár cibulek červených), bobkovým listem, pepřeme celým či drceným a dle chuti čímkoliv – feferonky, mletá paprika pro barvu, kari... Pro neznalé je překvapením ukrytý česnek uvnitř hermelínu na talíři, ale pozor na velikost a kvalitu česneku. Čínský rádoby česnek je pro tento hermelín vhodný, je to pak poživatelné i pro slabší jedince. Český modropaličák používejte pouze rozkrájený na malé kousky.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu