Oloupaný česnek nakrájený na půlky (případně čtvrtky) protlačíme z boku do celého hermelínu – doporučuji si nechat hermelín ohřát na pokojovou teplotu, při vmačkávání se netrhá.
Do sklenice postupně skládáme celé hermelíny s cibulí (doporučuji pro barvu přidat pár cibulek červených), bobkovým listem, pepřeme celým či drceným a dle chuti čímkoliv – feferonky, mletá paprika pro barvu, kari... Pro neznalé je překvapením ukrytý česnek uvnitř hermelínu na talíři, ale pozor na velikost a kvalitu česneku. Čínský rádoby česnek je pro tento hermelín vhodný, je to pak poživatelné i pro slabší jedince. Český modropaličák používejte pouze rozkrájený na malé kousky.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa