Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření připravenou tak, že v hmoždíři utlučeme lžičku rozmarýnu, tymiánu , 15 kuliček jalovce a přidáme na špičku nože pepře a stejně tolik sladké papriky. Naskládáme do sklenice (vždy vnější plochou na řeznou plochu, nikoliv do původního tvaru), zalijeme kvalitním olejem a přidáme dvě feferonky a dva bobkové listy. Po uležení v chladu, k němuž postačí 48 hodin, krájíme na trojúhelníčky a podáváme jako jednohubky.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky