Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření připravenou tak, že v hmoždíři utlučeme lžičku rozmarýnu, tymiánu , 15 kuliček jalovce a přidáme na špičku nože pepře a stejně tolik sladké papriky. Naskládáme do sklenice (vždy vnější plochou na řeznou plochu, nikoliv do původního tvaru), zalijeme kvalitním olejem a přidáme dvě feferonky a dva bobkové listy. Po uležení v chladu, k němuž postačí 48 hodin, krájíme na trojúhelníčky a podáváme jako jednohubky.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka