Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření připravenou tak, že v hmoždíři utlučeme lžičku rozmarýnu, tymiánu , 15 kuliček jalovce a přidáme na špičku nože pepře a stejně tolik sladké papriky. Naskládáme do sklenice (vždy vnější plochou na řeznou plochu, nikoliv do původního tvaru), zalijeme kvalitním olejem a přidáme dvě feferonky a dva bobkové listy. Po uležení v chladu, k němuž postačí 48 hodin, krájíme na trojúhelníčky a podáváme jako jednohubky.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou