Hermelíny rozpůlíme, měkkou část vydlabeme lžičkou a společně s nastrouhanou (rozdrobenou) Nivou na pár vteřin vložíme do mikrovlnky rozehřát. Do rozehřáté hmoty vmícháme petrželku a pepř dle chuti, necháme vychladit a Hermelíny směsí opět naplníme.
Smícháme olej, pivo, lák z kapií, ocet, pokrájenou cibuli, kapie, koření a trochu osolíme.
Naplněné Hermelíny prokládáme a poléváme pivní směsí do sklenice a dáme alespoň na tři dny do chladu proležet.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka