Nákyp z krevet Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme… více o Nákyp z krevet
Nákyp z těstovin Nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 10–12 minut (podle návodu). Slijeme, propláchneme studenou vodou a… více o Nákyp z těstovin
Zapečená brokolice V kastrolu přiveďte k varu vodu a dvě až tři minuty v ní povařte brokolici. Sceďte a propláchněte ve studené vodě. V… více o Zapečená brokolice
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí… Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční dorty: Inspirujte se tipy, jak je upéct… Velikonoční dort je krásný způsob, jak oslavit příchod jara a zpříjemnit si sváteční chvíle s… Celý článek
Tradiční velikonoční sladkosti trochu jinak: Beránek a mazanec v… Jestli si svůj velikonoční stůl nedokážete představit bez tradičního beránka, mazance,… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční cukroví: Inspirujte se tipy, jak ho… Krásně nazdobené cukroví nemusíte dělat jen na Vánoce. Pokud máte rádi kreativní tvoření,… Celý článek
Kuřecí plátek v alobalu Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme vznikne 6 plátků. Utrhneme asi 50 cm pruh alobalu a potřeme řádně olejem s kořením,… více o Kuřecí plátek v alobalu
Majolkový koláček Celá vejce utřeme z cukrem, majolkou a mlékem, přidáme mouku z kypřícím práškem, nalijeme na vymazaný plech, potřeme… více o Majolkový koláček
Cizrna z ostrovů Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalejte horkou vodou a vařte asi 30 min. Na… více o Cizrna z ostrovů
Houbovka a rozpeky Nejprve si připravíme rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochu vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme do zbylé… více o Houbovka a rozpeky
Sojové šunkofleky Dáme vařit vodu na těstoviny - na 1/2 kg těstovin asi pět litrů vody. Vodu osolíme a když přijde do varu, přisyspeme… více o Sojové šunkofleky
Tvarohový mřížkový koláč Prosátou mouku, změklé máslo a cukr smícháme, přidáme v mléce rozšlehané vejce a rum. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho… více o Tvarohový mřížkový koláč
Pomazánka z uzeného masa Sýr utřeme s majolkou, přidáme umleté uzené maso, nastrouhanou karotku a křen, přisolíme a zlehka promícháme. více o Pomazánka z uzeného masa
Vločková česnečka V hrnci na polévku vysmažte na kostičky pokrájenou slaninu. Pokud byste měli pocit, že se příliš připaluje, přidejte k… více o Vločková česnečka
Chlebová polévka Chléb rozdrobíme na malé kousky, namočíme je do vody a dobře vymačkáme. Několik kostek osmažíme a před podáváním jimi… více o Chlebová polévka
Kakaový dort s ořechy a jablky -… Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme směs kakaa, ořechů, krupice a prášku do pečiva. Přidáme nastrouhaná jablka a… více o Kakaový dort s ořechy a jablky - korpus
Vařené fazole Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat. Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole.… více o Vařené fazole
Marináda s čerstvými bylinkami a… Vše smíchejte v míse s olejem. Bylinky nemusíte trhat ani krájet, stačí je tam ponořit celé. Maso v marinádě nechte… více o Marináda s čerstvými bylinkami a medem