Nákyp z krevet

3.36

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 125
      ml mléko
    • pepř mletý
    • cayenský pepř
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 100
      g žampiony
    • 125
      g krevety očištěných
    • 30
      g mouka

Postup přípravy receptu

  • Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo rozpustíme, přidáme mouku a dobře rozmícháme. Za stálého míchání přilijeme mléko a necháme přejít varem. Z bílků a citronové šťávy ušleháme tuhý sníh
  • . Krevety, nastrouhaný sýr, houby a žloutky vmícháme do omáčky z mouky a ochutíme solí, bílým a cayenským pepře. Do této hmoty opatrně vmícháme tuhý sníh a vše dáme do zapékací formy. Pečeme dokud nákyp nevyběhne.
Zařazení: Maso Dary moře

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: