Nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 10–12 minut (podle návodu). Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pórek očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Asi 3 minuty jej blanšírujeme ve vroucí vodě (prudce spaříme a následně ochladíme). Mezitím oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli, stejně jako salám. Na pánvi rozehřejeme tuk a opečeme na něm nakrájenou cibuli i salám. Vše podle chuti osolíme a opepříme. Kukuřici slijeme a necháme na sítu okapat.
Ohnivzdornou středně velkou formu vymažeme tukem a vrstvíme do ní střídavě uvařené nudle, pórek, cibuli, kukuřici a salám. V mléce rozkvedláme vejce. Okořeníme solí, pepřem, muškátovým oříškem a přelijeme nákyp. Povrch nákypu posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) přibližně 40 minut.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči