Nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 10–12 minut (podle návodu). Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pórek očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Asi 3 minuty jej blanšírujeme ve vroucí vodě (prudce spaříme a následně ochladíme). Mezitím oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli, stejně jako salám. Na pánvi rozehřejeme tuk a opečeme na něm nakrájenou cibuli i salám. Vše podle chuti osolíme a opepříme. Kukuřici slijeme a necháme na sítu okapat.
Ohnivzdornou středně velkou formu vymažeme tukem a vrstvíme do ní střídavě uvařené nudle, pórek, cibuli, kukuřici a salám. V mléce rozkvedláme vejce. Okořeníme solí, pepřem, muškátovým oříškem a přelijeme nákyp. Povrch nákypu posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) přibližně 40 minut.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky