Znojemský nálev na okurky Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na zeleninu, potom sterilujeme. více o Znojemský nálev na okurky
Nálev na okurky od Horňanských Suroviny na nálev dáme do vody a uvedeme do varu. Přidáme ocet a necháme projít varem. Do každé sklenice dáme kopr, 3… více o Nálev na okurky od Horňanských
Rybí polévka Hlavy a skelet důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která… více o Rybí polévka
Kvíz: Poznáte názvy jídel ve slovenštině? Otestujte se! Se Slováky jsme žili ve společném státě skoro 75 let, a ač každý z nás mluvil trochu jinak,… Celý článek
Jahody do truhlíku: Vypěstujte si sladkou úrodu i bez zahrady Jakmile se v květnu oteplí a nehrozí už ranní mrazíky, je ideální čas pro výsadbu sazenic… Celý článek
Vyzkoušejte lahůdkové droždí. Tento „zlatý prach“ zachutná i… Představte si, že smícháte chuť sýra, oříšků, trochu umami a špetku něčeho, co nedokážete… Celý článek
Šeříkové květy: Tajná zbraň vaší kuchyně, která dodá jídlu chuť… Šeříkové květy nejsou jen krásné, ale také užitečné. Od čajů po dezerty, tyto fialové krásky… Celý článek
Bramborové koláčky V osolené vodě uvaříme brambory, slijeme a rozmačkáme na kaši. V jiném hrnci uvaříme kapustu, dokud nevypadá "povadle".… více o Bramborové koláčky
Kokosky jako z cukrárny **Asi na 40ks.** Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící… více o Kokosky jako z cukrárny
Kypré podmáslové lívanečky Podmáslí rozšleháme se žloutky, cukrem, moukou, práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme na… více o Kypré podmáslové lívanečky
Sladký těstovinový nákyp Máslo umícháme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme uvařené těstoviny, sůl, vanilkový cukr, tvaroh, rozinky a trochu… více o Sladký těstovinový nákyp
Tzatziki po česku – vlastní recept Okurku oloupeme, omyjeme vodou a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Potom ji hodně posolíme a dáme asi na půl… více o Tzatziki po česku – vlastní recept
Vepřové plátky v listovém těstě Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, jak kdo má rád, např. grilovací koření,… více o Vepřové plátky v listovém těstě
Chřestová polévka Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého… více o Chřestová polévka
Fazole po baskicku Fazole přes noc namočíme a druhý den uvaříme. Na rozškvařené slanině osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a… více o Fazole po baskicku
České kynuté buchty Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto… více o České kynuté buchty
Pečený králík – jednoduše a chutně Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme… více o Pečený králík – jednoduše a chutně
Broskvový zážitek Vejce utřeme s vanilkovým i krystalovým cukrem.Postupně přidáváme mléko,olej,mouku s pr.do peč.Vše šleháme… více o Broskvový zážitek
Horká čokoláda – snadná Ve vodní lázni rozehřejeme na kousku másla čokoládu, přidáme šlehačku (250 ml), kakao a cukr. Vše na mírném ohni… více o Horká čokoláda – snadná