ks
hroznové víno
po 10 kuličkách červeného a bílého
1
lžička
cukr
Postup přípravy receptu
Podle receptu vyrobíme 2 nálevy ze sáčků Pikanta, nebo Labeta (složení je totéž, jen jiná firma). Do něj přidáme půlku sáčku koriandru, zhruba 30 hořčičných semínek, 10 kuliček nového koření, 20 kuliček různobarevného pepře, 10 ks hřebíčku, 2 bobkové listy, 1 lžičku tymiánu, 250 ml octa, sůl a cukr dle chuti. Svaříme asi 5 minut a hlavně necháme vychladnout! Přidáme 500 g červeného rybízu, asi 20 kuliček hroznového vína, snítku rozmarýnu, máty, meduňky, libečku. Hermelíny rozkrájíme na kostky a zalijeme nálevem. Zaděláme víčkem nebo celofánem a necháme při pokojové teplotě rozležet minimálně 14 dní (prý je skvělý po 3 nedělích – u nás to bohužel tak dlouho nikdy nevydrželo, obvykle po 10 dnech bere za své).
Pokud zbyde nálev, určitě nevylévat, nemá se na něm co zkazit. A pokud si dáte práci s vrstvením sýrů, rybízu, vína, navrch bylinky – vypadá to nádherně a jako dárek naprosto nemá chybu.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata.…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané