ks
hroznové víno
po 10 kuličkách červeného a bílého
1
lžička
cukr
Postup přípravy receptu
Podle receptu vyrobíme 2 nálevy ze sáčků Pikanta, nebo Labeta (složení je totéž, jen jiná firma). Do něj přidáme půlku sáčku koriandru, zhruba 30 hořčičných semínek, 10 kuliček nového koření, 20 kuliček různobarevného pepře, 10 ks hřebíčku, 2 bobkové listy, 1 lžičku tymiánu, 250 ml octa, sůl a cukr dle chuti. Svaříme asi 5 minut a hlavně necháme vychladnout! Přidáme 500 g červeného rybízu, asi 20 kuliček hroznového vína, snítku rozmarýnu, máty, meduňky, libečku. Hermelíny rozkrájíme na kostky a zalijeme nálevem. Zaděláme víčkem nebo celofánem a necháme při pokojové teplotě rozležet minimálně 14 dní (prý je skvělý po 3 nedělích – u nás to bohužel tak dlouho nikdy nevydrželo, obvykle po 10 dnech bere za své).
Pokud zbyde nálev, určitě nevylévat, nemá se na něm co zkazit. A pokud si dáte práci s vrstvením sýrů, rybízu, vína, navrch bylinky – vypadá to nádherně a jako dárek naprosto nemá chybu.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata.…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem