Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso. Orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10–15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worcesterové omáčky, zahustíme hotovou jíškou, mírně povaříme. Přilijeme šlehačku a dochutíme.
Příloha: Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme studenou vodou. Na suché pánvi opražíme pár lžic strouhanky a smícháme s těstovinami.
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka