Námořnické kotlety

3.18

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 50
      ml olivový olej
    • 8
      stroužek česnek
    • 1
      kelímek šlehačka nebo zakysaná smetana
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      plechovka nákládané žampiony
    • 600
      g vepřové kotlety bez kosti
    • jíška
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 5
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso. Orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10–15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worcesterové omáčky, zahustíme hotovou jíškou, mírně povaříme. Přilijeme šlehačku a dochutíme.
  • Příloha: Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme studenou vodou. Na suché pánvi opražíme pár lžic strouhanky a smícháme s těstovinami.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: