Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso. Orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10–15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worcesterové omáčky, zahustíme hotovou jíškou, mírně povaříme. Přilijeme šlehačku a dochutíme.
Příloha: Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme studenou vodou. Na suché pánvi opražíme pár lžic strouhanky a smícháme s těstovinami.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví