Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso. Orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10–15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worcesterové omáčky, zahustíme hotovou jíškou, mírně povaříme. Přilijeme šlehačku a dochutíme.
Příloha: Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme studenou vodou. Na suché pánvi opražíme pár lžic strouhanky a smícháme s těstovinami.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou